SAVETI ZA ODRŽAVANJE

Svaki komad nakita pakujte posebno kako biste izbegli grebanje. Najbolje da koristite originalnu Kalys ambalažu za svaki komad nakita.

Ukoliko nakit dođe u dodir sa pojedinim hemikalijama može doći do oštećenja, ili dekoloracije plemenitih metala i dragog kamenja. Čak i svakodnevni hemijski preparati kao što su parfemi, dezodoransi, lakovi za kosu, losioni za telo i drugi kozmetički preparati mogu trajno da oštete vaš nakit. Nakit treba skinuti pre ulaska u bazen, morsku vodu, kao i pre korišćenja proizvoda za čišćenje kuće.

Takođe savetujemo naše kupce da skinu nakit pre odlaska na spavanje, tuširanje ili na sport.

Mi savetujemo da vaš komad nakita operete u mlakoj vodi sa blagim sapunom (ne sa detardžentom), i potom isperete i nežno obrišete mekom krpom (najbolje krpice za naočare).

SREBRO

Kalys srebrni nakit je rodiniran što znači da je preko srebra posebnim postupkom elektrolize stavljen sloj rodijuma, što će sprečiti srebro da vremeom oksidira i promeni boju. Kao i svaka prevlaka, vremenom će sloj rodijuma nestati, što najviše zavisi od načina na koji nosite i kako brinete o svom nakitu.

ZLATO

Kalys zlatni nakit je izrađen od 9k, 14k ili 18k legure zlata. Savetujemo da pre spavanja, bavljenja sportom ili tuširanja skinete vaš zlatan nakit.

EMAJL

Emajl je polimer koji je učvršćen UV zracima posebnom tehnikom. Nije otporan na udarce kao ni na ogrebotine oštrim predmetima.

KAMENJE

Posebnu pažnju treba obratiti kako se kamenje ne bi grebalo ili udarilo o čvrstu površinu. Pojedino kamenje, kao što je smaragd, je posebno osetljivo.

SLATKOVODNI BISERI


Slatkovodni biseri su osetljivi na hemikalije, posebno na proizvode za čišćenje srebra. Lako se mogu izgrebati ukoliko ih čistite četkicom ili polirate. Najbolje je oprati biser u mlakoj vodi i pustiti ga da se prirodno osuši.

 

BENGL NARUKVICE

Narukvice na žici su pravljene posebnom tehnikom zagrevanja metala da bismo osigurali elastičnost žice. Zato se vraćaju u prvobitni položaj ali vas savetujemo da ih otvarate kao sto je prikazano na slici.